vineri, 15 mai 2009

Moartea la romani

Moartea e diferita rau . Se moare la oras , se moare la tara , se moare in pat ... de boli incurabile sau din accidente stupide . Mori si atat . AR zice unii . Dar nu e asa . Moartea e diferita . Pt ca moartea nu conteaza pt cel ce a murit . Dus a fost si dupa el potopul . Moartea ramane pentru cei ce i`au supravietuit .
La oras moartea e privita mult mai tragic ca la tzara . Ma uit de ceva vreme la accidentele din orash .. si la cele ce se intampla la doar cativa km de blocuri si bulevarde . In centru se strange lumea ca la urs . Fiecare are o parere . toti se agita . cine a fost ? ce a facut ? sa plece dracu presa de aici ! cine dracu i`a chemat ? eeeee da... aici e numitorul comun . ce cauta presa acolo ?
La tzara e simplu . mortul pe mijlocul drumului . ocolim frumos tzinand un Pegas de coarne. S-a mai dus unu . Norocul lui ...a scapat si de saracie , si de mers la camp , si de gura nevestei .
Sinucigasii sunt zeitatzi la tzara . Sunt cei ce au curaj sa iasa din cuvantul lu " Al` da` sus " si sa faca ceva cu viata lor . si daca atat s`a putut ... macar s`o termine . Crimele in oras oripileaza . La tzara e simplu . Toti stiu : bautura sau femeile . Maxim o injuratura aruncata cu naduf cand mai mai erau sa se ciocneasca doua carutze .
De ce le e frica orasenilor de moarte ? De ce pe tzarani nu`i pasioneaza subiectul ?
Parerea mea e ca .. moartea devine incet incet o mondenitate . Vad multi vanatori de accidente mai nou : am fost si la ala. da il mai tii minte pe alalalt ? la semafoare imi stiu deja masina " frate cand mai bagam un accident ? " . E loc de intalnire . E loc de amuzament . E loc de dat cu parerea . E loc de parut interesant .
Asadar .. daca la Oradea fac dintr`un cimitir catolic .. strand .
La noi macar o carciuma doua la Cimitirul Central cand punem ? Ca o merge berea cu coliva . Si vorba aia .. politica fac toti ... sport stiu toti ... si la morti sa fim experti . Ce ne intereseaza ce inseamna sa traiesti ? cand ORICUM MORI ;)

2 comentarii:

  1. Foarte bun articolul tau.
    Ai si rtu dreptatea ta....se cam moare la orice pas.....bun finalul ales de tine,bravo!

    RăspundețiȘtergere